Information Mizoram

Mizoram-a PSU pathum ti tawp turin sawrkar thurâwn an pe

Mizoram Government tan a thawk Deloitte leh Touche Consulting India Pvt Ltd te chuan Mizoram-a state government corporate bodies te an thawk tha nge thalo rawn en chiangin, PSU (Public Sector Unit) pathum lai – Mizoram Agriculture Marketing Corporation (Mamco), Zoram Electronics Development Corporation (Zenics) leh Zoram Handloom and Handicraft Development Corporation (Zohandco) te chu ti tawp turin an phut a ni.

Thil an rawn chhuina a an hmuh dan chuan heng PSU pathumte hian “loss” an siam nasa em em a, chuvangin tih tawp hi Mizoram Govt chuan an hlawkpui zawk ang an ti e.

Kan hriatloh takin Deloitte hi Audit Firm hmingthang tak a nih mai bakah “Big Four” zinga mi a nia, heng “Big Four” (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young leh KPMG) te hi khawvel a accountancy leh audit service lama company lian ber te an ni.

Heng rawtna bakah hian Deloitte chuan Mizoram Food and Allied Industries Corporation (Mifco) chu privatize turin thurâwn a pe bawka, chuan Zoram Industrial Development Corporation (Zidco) hi a organization kal dan leh structure thlak a ngai an ti bawk.

Times of India lamah a chhiar zawm theih e – SOURCE

 

Related posts

Unplugged!

H.Vangchhia

Orissa Tihdam Rawngbawlna report

Chicco

Ram Mamawh Hmangaihtu Dik

H.Vangchhia

16 comments

Aryan March 14, 2012 at 11:05 AM

Ti tawp vat rawh se sum eirukna bupui mai mai :-O

Reply
TuaiSialA March 14, 2012 at 11:18 AM

Source teh daih chu!

Vanglaini

Reply
littlerascal March 14, 2012 at 11:24 AM

Deloitte

Reply
Sandman March 14, 2012 at 11:25 AM

lolz sir TS #2… tukin zing (ka inthiar pahin) Times of India ah ka chhiara, ka rawn update nghal hmiah a nih hi (kut sil hnu ah).

Vanglaini lam chu a lo chiang zawk daih a nih hi 😀

Reply
TuaiSialA March 14, 2012 at 11:30 AM

Tha lutuk! Chuan, Mizoram sawrkar chuan Mizoram border committee chu a din tak kha.. Tukin vanglaini-ah an rawn chhuah a, an site lamah erawh a la awm lo.

Reply
malsta27 March 14, 2012 at 11:40 AM

A hnathawk te an va buai dawn em………… ;-( ;-( . Sorkar-in a chhan thei em ang chu maw.

Reply
vemaimaia March 14, 2012 at 11:47 AM

A hnathawk te tuamhlawm zui dan chu a awm ngei ang, mahse sorkar hian a ti ngam ngawt dawn ami tih hi question lian tak niin kei ka hre ve mai mai, party hamthatna huina chance lian takah an hmang tangkai ropui sia !!!

Reply
Hriatpuia pa March 14, 2012 at 12:09 PM

Hman atangin heng PSU te hi chu tihtawp an ngai tih hi mi tam tak ngaihdan a ni daih tawh. Mizoram sorkara thuneitu, eng party mah hian an ti tak tak ngam lo thung. Ti ngam awm se chuan Zoram tan a tha daih zawk tih hi a chiang reng. Staff-te tuamhlawm zui dan tur pawh uluk takin ngaihtuah se, thil harsa lutuk niin a lang lo – a pawimawh zawk chu kum tin cheng nuai tam tak hloh ziah tihtawp hi a ni.

Reply
roseparvul March 14, 2012 at 12:20 PM

Yas..MIFCO an ti tawp hi chu ka ui ngawt mai.. Baibing tin.. Slurppppp

A tha lutuk..hma han la zel teh se

Reply
Leviji March 14, 2012 at 12:22 PM

Kum tin a nuai tel heng sector te avang hian aliam ziah a,tlak phah pawh huama?? ti tawp ngam huaisen deuh awm se ka ti khawp mai. Nih loh pawn disinvestment anga kal tir angai ang. Chuloh chuan sorkar hi kum tin a kawt lawih lawih mai si a nih hi.

Reply
Leviji March 14, 2012 at 12:31 PM

E OT lawkz…nimin chu AMC(A AW B a A anga lam tur niawm tak a ni! 😀 ) Sanitation Office sikulpui kawn ah lei man ka va pe a,a thawktu 1 chiah a awm avangin a buai hle a,dar 11 a inziak lut kha dar 2 ah ka pe thei chauh a….huiiihaa! A opposite Field office lam thung an awl em em a,an ti ti khawm a,an ha an kher a….hetiang te hi sorkar sum hlohna nasa tak a ni. Chinfel dan awm se a tha khawp mai.

Reply
funnyâ„¢ March 14, 2012 at 12:56 PM

An uihawm ka ti khawpmai keichu. Thahnemngai deuha thawk tur la thar sela din thar leh hram dan ngaihtuah a tha khawp ang. Vai ho in ti sela an hlawk pui dawn nen mizo in kan tih hi chuan kan nawi tlat zel hi a hahthlak ani.

Board member leh a hotu lam ah mi rinawm, idea nei leh creative deuh thahnemngai bawksi dah dan awm se engtin tin emaw din thar leh hram dan te a awm lo maw…

Ti daih ila mobile tepawh a rawn lar chho a, sim card vel mai mai ah pawh mizoram hi a black a sim card neih awlsam na ber state kan ni leh pek lo maw?? Kan hahthlak ania. hehe

Reply
Dr John March 14, 2012 at 2:02 PM

(Y) Very Informative. Vanglaini lamah an ziak chipchiar viau na’ng a, hetia zau zawka tarlan hi a tha khawp mai. Vanglaini chhiar lem lova Web browse atanga chanchin hria hi an tam tawh khawp mai.

Ka ngaih pawimawh leh vei em em chu, ‘thawktute chungchang’ hi a ni. Nupui-fanau nei leh chawm mekte an ni hlawm awm si a. Sorkar hian engtin tak accommodate ang maw? Siamthat a tul si, thawktute ban tawp lah a ni chiah ang em? te ka ti :-S

Reply
James Bond March 14, 2012 at 2:34 PM

99% discount pawn hralh mahse pawi ka ti lo tawp ang. An hnathawkte erawh chu emawti takin ruai sela.

Reply
caribou March 14, 2012 at 9:37 PM

A thawk mekte hi dan dik taka hna thawk tura lak an nih hmel si a, chuvangin Department dangah hna tul ang ang thawk thei turin sawn kual mai se, tichuan thlamuang tak leh buaina awm miah lovin heng PSU te hi an titawp thei ang. Tuna thawk mekte tan pawh engmah harsatna a awm chuang lovang a, an hlawh ngai reng an la hlawh tho ang a, chutihlaiin kumtina an sum hloh thin erawh, sorkain a hlep ve thung tawh ang. Chuti nilova tawngpawng tihtawp ngawt anih chuan a pawi thui thei viau maithei a ni.

Reply
zualbonez March 14, 2012 at 11:13 PM

big 4 ho hi chuan profit angle chiah in an chhut a …socialist angle chuan restructure recommend zawk se 🙂

Reply

Leave a Comment

Skip to toolbar